WORKSHOP TAO LEEFSTIJL

Beste vriend(in), buurvrouw, yogaleraar, geliefde, fanatieke cliënt of familie (van Shiatsu therapeuten en TAO trainers),

Zaterdag 30 juni 2018
9.00-17.30 uur
Shiatsu Centrum Amsterdam
Lutmastraat 182a
Prijs: € 75,-
Early bird prijs: 65,-
of betaal slechts € 145,- als je samen komt.
Bestel je tickets
Ben jij nieuwsgierig naar shiatsu en de achterliggende leefstijl en heb je altijd al een kijkje in deze wereld willen nemen?
Dit is je kans. Een hele dag waarop je de TAO kunt ervaren in vijf uiteenlopende workshops voor de prijs van één shiatsu-behandeling.
Hoe kun je fitter worden en jezelf beter beschermen tegen ziekte? Op zaterdag 30 juni beantwoorden we deze vragen. We gaan samen verschillende manieren ontdekken om vitaal te worden en te blijven vanuit shiatsu en de oosterse/taoïstische leefstijl.

VOOR WIE

Deze dag is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet speciaal lenig, jong of fit te zijn om deel te nemen.

WAT LEVERT HET OP

We hopen dat deze dag bij iedereen resulteert in meer energie en een zekere ontspanning. De workshops helpen je dichter bij je gevoel te komen. Dit gaan we bereiken met inspiratie vanuit de Tao, die we toe zullen passen in de workshops Beweging, Verbinding, Voeding, Stress verminderen en Levensritme.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze leefstijl dag zal plaats vinden op zaterdag 30 juni in Shiatsu Centrum Amsterdam.
De workshops beginnen om 09:30 en de deuren gaan om 09:00 open.

Er zijn vijf workshops die elk een uur en een kwartier duren, op de twee uur durende lunch workshop (Voeding) na. De workshops worden allemaal door verschillende trainers gegeven binnen hun eigen specialisatie.
We sluiten om 17.00 uur af met de workshops en er is dan nog de gelegenheid rustig na te praten.

Draag comfortabele kleding waarin je makkelijk kunt zitten en bewegen.
De totale kosten voor deze dag bedragen 75 euro per deelnemer. Dit is inclusief lunch en gehele dag thee en hapjes. Bestel je tickets via onze Stager Ticketshop.

Extra informatie en content vind je op de pagina van het Facebook-event.

 

DE VIJF WORKSHOPS

BEWEGING – JOSTA O’NIEL (DO-IN EN YOGA DOCENT)

Met Do-In oefeningen rek je een meridiaan een tijdje op een ontspannen wijze. Op die manier komt daar meer ‘leven’ in. Ook zijn er dynamische oefeningen waarmee je zelf blokkades op kunt heffen. De oefeningen zijn heel prettig om te doen. Ze helpen je meer aanwezig te zijn in het moment en brengen je in contact met jezelf en je lichaam.

 

VERBINDING – ESTHER MOLENAAR (HAPTONOOM)

Jij maakt deel uit van een geheel en beïnvloedt dit, maar je bent er ook van afhankelijk. Dit betekent dat er een samenhang is tussen wie jij bent en jouw leef- en werkomgeving, en tussen hoe jij je voelt en jouw functioneren. Het een kan niet zonder het ander. Organisatie en individu, lichaam en geest, Vrijheid en Structuur, Yin en Yang. Met simpele, speelse oefeningen gaan we onderzoeken hoe jij je verhoudt tot je omgeving. Hoe reageer jij in een bepaalde situatie en wat gebeurt er wanneer je vanuit je ‘midden’ of een bepaalde intentie handelt?

 

VOEDING – LOBKE BROUWER-VAN SCHOOR (VOEDINGSCONSULENT)

[12:15 – 14:15]
De 5 elementen voedingswijze komt voort uit eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunde, de traditionele keuken en onze eigen kloosterkeuken. Het belangrijkste bij deze voedingswijze is het tot je nemen van voeding volgens een cyclus: wat hebben we wanneer nodig? Waar in deze cyclus bevinden wij ons met ons leven? Waar ligt onze basis en hoe kan deze ons ondersteunen? Op deze manier gaan we lunch bereiden.

 

STRESS VERMINDEREN – BART BLOEMERS (SHIATSU DOCENT)

Een aanraking heeft de kracht je naar het hier en nu te brengen, en kan dus vaak direct invloed uitoefenen op je gesteldheid. Dit zie je bijvoorbeeld terug in veelvoorkomende gebaren als een versterkende arm op iemands schouder (een vrij letterlijke helpende hand dus eigenlijk). We gaan bij deze workshop met de basisprincipes van shiatsu aan de slag. Je leert het verschil voelen tussen verschillende aanrakingen. Vanuit je eigen centrum ga je vervolgens, met de juiste druk, het contact aan, zodat je elkaar kunt steunen door middel van een simpele aanraking.

 

LEVENSRITME – MARINKA ACHTERBERG (YOGA DOCENT)

Er is een directe relatie tussen de manier van ademen, hartslagfrequentie en de mate van ontspannenheid. Tijdens deze workshop onderzoeken we dit verband en ontdekken we hoe je dit in jouw voordeel kunt gebruiken.

Iedereen is van harte welkom om even helemaal niets te moeten, behalve één te zijn met wat er is. Ontdek en voel bij deze workshops weer even wat werkelijk belangrijk is voor jou. Ga met een diep gevoel van heelheid weer naar huis.

 

Contact
Bart Bloemers
06 41 35 99 23
bart@njoyshiatsu.com

Karlijn Eickmans
info@oakevents.nlFacebook-event

TICKETS

Via onze Stager Ticketshop kun je je ticket kopen voor
deze workshop.