Shiatsu cursus

De cursus start op donderdagavond 10 september 2020
Prijs: € 135,-
Maximaal 8 deelnemers
Informatie/aanmelding:
Bart Bloemers
06 41 35 99 23
bart@njoyshiatsu.com

Basis cursus shiatsu ‘Je energie in balans’

Wil je zelf shiatsu leren? Dat kan nu in 5, voor iedereen, toegankelijke lessen. Je leert hoe je shiatsu kan toepassen op jezelf door middel van zelfmassage en meridiaanstrekkingen (do-in) en hoe je shiatsu aan iemand anders kan geven.

Shiatsu zorgt er voor dat je meer ontspannen wordt en beter in je vel gaat zitten. Je energie gaat stromen en je voelt je vitaler en gezonder. Daarbij kan shiatsu helpen bij het verminderen van fysieke en emotionele (stress)klachten. Doordat shiatsu direct op de energie in je lichaam werkt (via meridianen en acupunctuurpunten) worden blokkades in je lichaam opgeheven. Dit versterkt je immuunsysteem en daarmee het genezingsproces.

Shiatsu kan door iedereen geleerd worden. Je hoeft niet speciaal lenig, jong of fit te zijn om shiatsu op jezelf toe te passen of om het te kunnen geven aan iemand anders. Daarnaast wordt shiatsu op de kleding gegeven. Deze eeuwenoude Japanse techniek om gezond en vitaal te worden & te blijven is zo toegankelijk voor iedereen.

Wat leer je in deze cursus?:shiatsu oud

  • je kan vrienden en familie een ontspannen shiatsu massage geven.
  • je weet bij veel voorkomende klachten welke shiatsubehandeling het beste past
  • je leert over de Oosterse achtergronden van shiatsu
  • je kent de loop van de meridianen
  • je leert de belangrijkste accupunctuurpunten ( ‘tsubo’s) en hun werking
  • je weet hoe je de shiatsutechnieken (zelfmassage en meridiaanstrekkingen) op jezelf kunt toepassen.

Opbouw van de shiatsucursus

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. In elke les staat een van de 5 elementen centraal die ten grondslag liggen aan het oosterse denken over energie en gezondheid: water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element is gekoppeld aan een paar meridianen die elk een eigen effect hebben op je energiebalans. Je leert de loop van de meridianen en technieken hoe je deze kan behandelen, bij jezelf en bij de ander. Na elke les krijg je oefeningen mee die je thuis kan doen/uitproberen.

Praktische info:

De cursus bestaat uit 5 donderdagavonden (19.30 tot 21.30 uur) en wordt gegeven door Bart Bloemers, een ervaren shiatsutherapeut bij Shiatsu Centrum Amsterdam

De eerste lesavond in Amsterdam is donderdagavond 10 september 2020. De andere cursusdata  17, 24, 1 en 8 oktober. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 135 (geen btw), thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

De shiatsucursus wordt gegeven in Shiatsu Centrum Amsterdam op de grens van de Pijp en de Rivierenbuurt in Amsterdam. Klik hier voor wat andere deelnemers zeggen. Wil je geen cursus volgen maar wel eens zelf een shiatsubehandeling meemaken, dan kan dat natuurlijk ook. Behandelingen worden vaak (deels) vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Kijk hier voor een korte video waarin mensen vertellen over hun ervaring met shiatsu.

Aanmelden

Verras jezelf en/of je partner, kind, vriend(in) door op een ontspannen wijze in slechts 5 lessen shiatsu te leren. Meld je nu aan , wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 8 personen.

Save